sunday

I söndags drog jag och Gabi in till stan en sväng, kollade runt i lite butiker, sedan köpte vi med oss sushi hem och det var riktigt gott! Sedan blev det plugg resten av kvällen..

 

Paseo Nuevo, shopping center utomhus kan man säga :P
köpte en Frappucino -Salted Caramel Mocha (iceblended) på Starbucks, underbar!
Vi satte oss ute och åt när vi kom hem!
Santa Barbara roll och Vegetarian roll, mums!
uteplatsen där jag numera bor

Waters

I fredags var jag och Nathalie ute på stan, när vi står i kö i en affär hör vi två killar bakom oss säga några saker på svenska till oss(de var amerikaner), det visade sig att de var medlemmar i ett band som heter Waters. De skulle spela på en bar samma kväll så de bjöd oss dit. Varför inte tänkte vi så på kvällen drog jag och Nathalie dit. Det var ett litet ställe så inte mycket folk där, men bandet var bra och det var en kul upplevelse! De var fyra pers i bandet och ena killen var faktiskt norsk hehe.

 


barbeque

I torsdags gick jag och Gabi (som bor i samma hus som mig) och handlade lite mat på Lazy Acres som har en massa organiska och fräscha råvaror. All frukt och grönsaker såg så goda ut! Vi köpte grillspett som vi sedan grillade hemma i huset. Blev så gott med god sallad till. Super mysig kväll!

 

grillning på gång!

hiking

Går ju på Hiking class i skolan varje torsdag, förra veckan gick vi till en hög höjd där det var riktigt bra utsikt över Santa Barbara, havet och bergen. Kul att se lite uppifrån!

 


utsikt över Santa Barbara

new home

Nu var det ett himla bra tag sedan jag uppdaterade bloggen, sorry!
Under denna tiden har jag iaf hunnit flytta, till ett hus där jag har ett eget rum o badrum. Jag bor hos ett äldre par i 55-60 års-åldern, kvinnan är från början norska men har bott i USA sen hon var 20 och mannen är amerikan.. har dock inte hunnit träffa honom än! Men hon är verkligen jättetrevlig. Här bor också Gabriella, som är svensk student och har varit här och studerat i ett år, i ett eget rum. De har även djur, två små söta hundar och fyra hönor. :)

 


American football game

Förra lördagen var jag på La Playa stadium och såg min första American football match. Det kändes verkligen all American med cheerleaders, hot dogs, publik som hejade och stora football teams, en kul upplevelse! Dock förlorade skolans lag, Vaqueros, men det kommer fler chanser!

 

skollaget är de i röd-svarta dräkter

Butterfly Beach

I fredags drog jag och Nathalie till Butterfly beach i Montecito(norr om Santa Barbara) och hade en heldag på stranden. Det var första gången vi båda var där och det var sjukt fint. En ganska lugn strand och jättebra att bada där i vågorna!

 


det fixades för bröllop på stranden, hann tyvärr gå innan det skulle börja..
fanns en massa vackra villor i området!

Random bilder från veckan

Shoppingen från San Diego, blev två linnen och några smycken från Forever 21, två par jeans och en topp från American Eagle som hade 40% rabatt på hela affären, även en citrus body lotion från Bath & Body Works.
lagade en himla god omelett i veckan med zucchini, champinjoner och lök i
vid the post office
var på H&M en dag för lite rea-shopping :)
en varm o solig dag på skolan
kö på eftermiddagen då många ska hem från skolan..

Last day in San Diego

Bättre sent än aldrig. Här kommer lite bilder från sista dagen i San Diego, söndagen. :)

 

en häftig stor staty vid hamnen
utsikt mot Coronado Island
fanns en liten skandinavisk shop!
shopping centret Horton Plaza, häftigt ställe!
färdig med shoppingen, mot tåget hem till Santa Barbara

Sea World!

På lördagen startade vi dagen med hostelets pannkakor som man fick ta så många man ville, dock var de kö så det blev bara en.. Men därefter tog vi bussen till Sea World som lång ca 45 min resväg från downtown. Där gick vi omkring och kollade på olika djur bla pingviner, isbjörnar, hajar, delfiner, fiskar mm. Åkte upp i ett högt utsiktstorn där man såg långt både vatten och staden, häftigt! Vi gick även på en delfinshow och en späckhuggsshow som var rätt bra. Gillade speciellt späckhuggarna, så vackra djur! Åkte inte tillbaka till hostelet förrän ca åtta så det blev en heldag på Sea World.

 

'
vid ingången :)
delfinshow
smarrig lunch fick de bli ;)
isbjörnar fanns det med..
en dykare bland fiskar o sköldpaddor
utsiktstornet
show med späckhuggare!
åt en supergod typ waffle (friterad deg) med glass, grädde och jordgubbar.. bäst att sätta igång o jogga igen när jag blivit frisk från min förkylning
sälar o fiskmås :P

Night out in San Diego

På fredag kväll umgicks vi med några människor på hostelet i samlingsrummet innan vi alla gick ut till en bar/klubb som låg typ på ett hustak med pool och dansgolv. Det var en rolig kväll och man fick träffat mycket folk från olika länder.

 

San Diego by night
baren Sirén
jag o en dansk snygging
utomhuspoolen
jag, en tysk o en amerikan

Day one San Diego

När vi hade kommit fram till vårt hostel packade vi upp lite och sen tog vi oss ut på stan. Vi tog en buss över till Coronado Island som är som en halvö precis utanför stan där de har jättefina stränder, underbar utsikt mot skyskraporna i downtown, mysiga gator med vackra hus, osv. Vandrade omkring där och fotade, åt god mat och kollade utsikten. På kvällen gick vi till "the Common room" på hostelet där vi träffade lite folk från olika länder, bla tyskar, danskar, engelskmän, amerikanare.. gick sedan ut till en klubb/bar som låg på ett hustak, snyggt ställe med utomhuspool.

 

på bussen mot Coronado island
härliga Coronado Beach
jag o Angelica
snygga hus i områdena
donuts finns det gott om i USA :P
utsikt in mot San Diego downtowns skyskrapor
åt god lunch med härlig utsikt mot stan
pasta i parmesansås o vitlöksbröd
ett piratskepp kom farandes de sprutade vatten ur sina kanoner hehe!

back from San Diego

Igår kväll kom vi tillbaka från San Diego. San Diego är en riktigt skön stad, storstadspuls (påminner om New York minus värmen och stränderna), underbara stränder, bra shopping och härliga människor! Vi har hunnit med lite av varje, vi åkte ut till Coronado island och kollade in stranden och utsikten in mot downtowns skyskrapor, var på Sea World, shoppade, gick ut på kvällen mm.

 

I fredags morgon tog vi ju tågen mot San Diego 6.45. Det tog ca 5.5 tim att komma dit och tågresan gick jättebra, åkte förbi stationer som Oxnard, LA, Anaheim, Santa Ana, Irvine, San Clemente, Solana beach, mm. Det var kul att sitta och titta ut genom fönstret eftersom utsikten var riktigt härlig för det mesta, tåget åkte ibland precis bredvid stränderna så vi hade havsutsikt. ;)

 

tidig morgon påväg till tågstationen i Santa Barbara
på stationen
Emma o Angelica väntar på tåget
hade med mig frukost på tåget
utsikt från tåget
Glendale
några skyskrapor i LA
Anaheim stadio
lyxhus uppe på bergen
något gulligt ställe vi åkte förbi
San Clemente Pier
Framme i San Diego
San Diego trainstation
Lucky D's hostel som vi bodde på två nätter, skönt ställe.
vårt rum, det kom även en tjej från Taiwan som delade rum med oss..
utsikt från rummet

 

Kommer snart massa mer bilder från dagarna i San Diego, stay tuned! ;)

san diego here we come!

Tidigt i morgon bitti går tåget mot San Diego, ska spendera helgen där med Emma och Angelica! Ska bli riktigt kul att se en annan större stad här i Kalifornien. Vi har bla planerat att åka till Sea World på lördagen, resten av tiden får vi se vad vi hittar på.. Vi kommer tillbaks söndag kväll, vi hörs då med förhoppningsvis en massa härliga bilder!! Ha det bäst! :)

 


first hiking class

Kom hem från min första hiking klass för en stund sen! Det var himla skönt att komma iväg och vandra lite. Området vi vandrade i heter Tucker Grove Park och låg bara ca 10 min m bil från skolan. Vi gick inte speciellt långt denna gång, det var mest en mindre testrunda för att se att alla hängde med i tempo osv. Men det var varmt o soligt ute så man svettades en del men det var det värt hehe. Men verkligen skönt att gå omkring lite och få se andra miljöer. Såg till o med vinodlingar som låg uppe i bergen, riktigt fint. Nästa gång vandrar vi antagligen högre upp i något bergsområde, ska bli spännande!

 

jag och norska Charlotte som också har börjat i hikingklassen nu, kul!

ready for the weekend

Här är det just nu onsdag kväll och vi har bara en dag kvar i skolan denna veckan, på fredagar har ju dom flesta inga lektioner här vilket är skönt. Vi har dessutom en extra lång helg denna vecka eftersom det är Labour day på måndag så därför har vi ledigt då. Inte mig emot! Därför har jag, Emma och Angelica planerat in en weekend i San Diego! Ska bli hur kul som helst, längtar efter att åka iväg och se mig om här i Kalifornien! Vi bokade hotell (ett hostel som ligger mitt i downtown) igårkväll och nu i eftermiddag gick jag och Angelica till tågstationen och köpte tågbiljetter. Vi åker 6.45 fredag morgon och åker sen hem på söndag eftermiddag. Tåget tar ca 5 tim 40 min så det blir en lång resa.. men har tänkt ta med mig lite skolböcker och iPoden så det ska nog gå bra, finns säkert en hel del att se på genom rutan längs vägen också. :)

 

på tågstationen då vi köpte biljetterna ikväll!

Igårkväll på lektionen Marketing Communications såg vi under andra halvan av lektionen på en intressant dokumentär om reklambranschen och hur den startades och vilka som gjorde det.. Här är ett litet klipp från filmen:

 


RSS 2.0