Solvang -danish town

Hola!
Idag åkte jag med the Jensen family till Solvang, som är en dansk-inspirerad by en bit utanför Santa Barbara. Jag har ju gått med i ett program som heter Friendship partner o genom det så har jag blivit tilldelad familjen Jensen, man får alltså en familj som man gör aktiviteter eller åker på utflykter med ett par gånger i månaden eller så ofta man vill och kan. Så idag tog vi oss till Solvang som är en rätt turistig by med massa små affärer och kaféer och alla hus ser ut som danska hus fast lite överdrivna.. Fanns även en hel del svenska och skandinaviska saker i vissa affärer, riktigt kul! Roligt att ha sett detta ställe o det var en trevlig tur. :)

 

on the way there
fanns massa små söta prylar i butikerna
Copenhagen Drive
Haha!!
jag o dottern Brittany
dalahästar fanns också!
wienerbröd, köpte dock inget :P
"very veggie sandwich"
Bruce and Barbara

lazy sunday

I söndags var en lugn o lazy dag, Charlie kom över till huset där jag bor o vi låg i solen o solade o pluggade. Senare drog vi upp till Mesa, som ligger ca 10-15 min gångväg härifrån där det finns restauranger och mataffärer mm, och åt lite o handlade..

 

jag solar i trädgården
hönshuset!
citroner o massa andra frukter växer i trädgården

Isla Vista video

Spelade in ett kort litet videoklipp när vi var i Isla Vista förra helgen, tänkte att det kunde vara kul för er att se! ;)

 


Isla Vista

Senare på lördagskvällen hängde jag med några svenska tjejer jag har samma kurser som och även Tanja, vi åkte sen iväg till Isla Vista (IV) som är ett stort collegestudent partyställe en bit härifrån. Tog taxi dit med flera svenska killar som vi hängde med också. Det var första gången jag var borta i IV och det var en rätt häftig upplevelse! Det är gator där studenter är ute överallt o dansar vid husen där det finns dj's utomhus och det är rätt galet, men typsikt amerikanskt, typ sånt man ser på collegefilmer!

 

red cups
jag, Tanja o Jessica på ngt Brazilian party
jag, Danny, Carro o Joakim
packat med folk ute o dansar på Del playa i IV!

Potluck med Global club

Lördag kväll var det dags för potluck, konstigt ord.. Men det är typ som ett knytkalas där alla tar med sig olika maträtter eller tillbehör så att det blir en jättebuffé. Det var vi från Global scholars club på skolan som träffades hemma hos en kille från klubben. Vi var blandat med svenskar och flera andra nationaliteter. Jag hade gjort en sallad och andra hade gjort bla köttbullar, potatismos, chokladkaka, dumplings, fried rice, olika desserter, pannkakor, mm. Riktigt smarrigt o man blev så mätt! Riktigt trevlig grej med knytkalas!

 

Vår lärare i International marketing; Anna Kwong som har hand om klubben, hon är grymt rolig. Hon har speciella citat som hon alltid använder under hennes lektioner, tex "makes sense?" och "so far so good?". Svårt att fatta det roliga om man ej hört henne säga det ;)

..and action!

Lördag morgon kl 9 var det dags för ännu en videoinspelning för ett grupprojekt, denna gång med en annan grupp (Kung-Fu marketing!), dock är några personer från den andra gruppen med i även denna så vi träffades hemma hos samma tjej..
Vi filmade några riktigt roliga klipp så ska bli kul att se den färdiga lilla filmen sen!

 

Kelsey, Aubree, Madeleine(svensk)
Preston, Deyson, Jason, Madde o Aubree
Madde, Aubree och Preston (pandan haha) under inspelningen
fontänen vid Ralphs

Mail from Sweden

Blev överlycklig när jag i veckan fick ett paket från Sverige! Det var ett paket från min älskade pappa med lite olika godsaker i. :D

Tack så jätte mycket, blev otroligt glad! <3


friday

I fredags blev det en lugn dag - kollade på fotbollsmatch (alltså vanlig soccer) på skolarenan med Tanja, därefter åt vi sushi i hamnen och strosade lite på State street.


thursday

I torsdags var det hiking som vanligt.. eller de blev inte riktigt som vanligt. Både i onsdags o torsdags var det så otroligt varmt här i Santa Barbara. Riktigt tryckande hetta, varmaste dagarna jag har upplevt här sen jag kom till Kalifornien! Så hikingen blev ej uppe i bergen som det brukar vara eftersom det blir extremt varmt där uppe, så vi fick gå till en strand i närheten o bara hänga lite istället, rätt skönt. :)

 

Hade först möte med Global scholars club, sedan lunchade jag och Tanja på JSB café på skolan!
Charlie o jag
hiking klassen
Alfred o Charlie på väg ner till beachen
haha excited
drog in till stan för lite grocery shopping på kvällen

this week

Sorry för den extremt dåliga uppdateringen, har verkligen varit för slapp med bloggen senaste tiden känner jag, ska försöka bli bättre! Tar iaf mycket bilder hela tiden så det finns allt saker att visa för er! :)

 

I veckan har det mest varit skola, lite träning, spelat in ett par videos för grupprojekt i skolan, solat lite mm..
relaxade på skolgården innan en lektion
Spelade in en liten marknadsföringsvideo hos en amerikansk tjej i min grupp, kul!
Aubree, jag o Jordan
Nicolina(svensk), Aubree, jag o James
Preston, Jordan, Aubree o jag in action!

weekend

Helgen har spenderats mestadels med Gaby(som jag bor i samma hus med) och hennes kompis Maria, vi har bla solat hemma vid huset, firat en födelsedag m utgång, hängt på Starbucks, ätit underbar sushi i Carpinteria, mm!

 

lördagens utgång
söndag, påväg ttill Carpinteria

hade varit Avocado festival i Carpinteria
jag o Maria
Gaby
vi delade på fyra sushi rolls, så gott!
avslutade kvällen m lite matshopping på Trader Joe's

Hiking every thursday

I torsdags var det dags för hiking igen, hade uppehåll förra veckan eftersom vi hade presentationer av våra grupparbeten i kursen då.. men nu var det skönt att få komma ut igen! Denna gång var vi i bergen vid Montecito där flera kändisar har hus, bla Oprah Winfrey!

 

jag m Santa Barbara i bakgrunden
Charlie (norksa Charlotte) var också med :)
on our way down

Rental car, Six Flags & Cheesecake factory Beverly hills

Förra helgen hyrde jag och några tjejer här en bil och drog till Six Flags som är en mega variant av Liseberg. Där åkte vi galna bergodalbanor och gick runt o kollade. Efter det åkte vi in en liten sväng till Beverly Hills och åt den godast måltiden ever kan man säga..! En himla rolig dag!

 

tidig morgon på väg till bussen
hämtade ut hyrbilen vid ett jättefint hotell vid stranden!
Tanja från Schweiz var the driver :)
ingen dålig view från vägen
Six Flags Magic Mountain!
vår grymma hyrvil plus crazy bergodalbanor
tjejerna jag åkte med: Anna, Sara, Linnea, Tanja
jag o Linnea med några roliga figurer
Beverly Hills ska de stå, ett träd i vägen.. :P
åkte in till Beverly Hills o åt på Cheesecake factory efter Six Flags
sjuk god cheesecake m vit choklad, caramel o macadaminötter!
fontän

La cumbre plaza

I tisdags åkte jag och Charlotte (norska) till la Cumbre Plaza efter vår första lektion. Där finns flera affärer och det är verkligen jättemysigt att gå runt där och strosa. Tog även ett break på Starbucks, mm alltid gott. :)

 

Louis Vuitton till höger

Random bilder

Här kommer lite random bilder från senaste veckorna.. :)

 

beach burger at Shoreline Café
plugg på stranden
ute på piren för några veckor sedan

Job fair

Förra veckan var det jobbmässa på skolan (campus) så passade på att gå runt lite o kolla vad det fanns.. Kan dock inte jobba eftersom jag ej har ett work Visa men ändå kul att höra lite om jobben o ställa frågor!

 

husets trädgård
jobbmässa på campus

RSS 2.0