Grocery shopping

Glömde att skriva om i lördags.. då tog jag bussen in till stan och kollade först i lite butiker på State street, därefter blev det grocery shopping på Ralphs. Det blev flera kassar, men lika bra att handla på sig matvaror så att det räcker för ett tag ;)

 

blev lite shopping på H&M och Heritage 21
en himla söt smyckes butik på State street
Ralphs

relaxing sunday

I söndags började jag dagen med att simma några längder i poolen, den är inte så lång med den duger..Senare gick jag, Emma och Angelica till stranden (Leadbetter beach) och låg där och latade oss i solen ett par timmar, tog med min kursbok och pluggade lite också ;)

På eftermiddagen mötte jag upp min kurskamrat Nathalie i downtown Santa Barbara och åt en supergod burgare och gick sedan på bio. Såg filmen Crazy stupid love som var en rolig och bra film, kändes lite skum i början men man blev helt klart glad av den! En mysig kväll helt enkelt! :)

 

promenerade över skolområdet, riktigt fint!
Emma o Angelica vid fontänen
mötte flera små ekorre-liknande djur på vägen.. någon som vet vad de heter?
life guard on duty!
movie night med Nathalie!

Kmart

I fredags började jag med att gå till the bookstore på skolan för att köpa mig lite utrustning inför hikinglektionerna, köpte en ryggsäck och en snygg vattenflaska med filter inbyggt. Därefter satte jag mig på biblioteket och läste i en av mina böcker, det rätt skönt att sitta där, fanns många sittplatser så kommer nog sitta där lite då och då och plugga. :)

På eftermiddagen beslutade Angelica, Emma och jag att vi skulle ta bussen till affären Kmart (typ som en stor ICA maxi utan maten) för att köpa på oss lite saker till hemmet. Bussen tog ca 25 min så det var smidigt att ta sig dit. Köpte bla fler galgar, extra kudde, förvaringslådor, balsam, lite smink osv. Det var dock svårare att ta sig hem på kvällen eftersom bussen vi tänkte ta inte gick på fredagar utan bara mån-tors, så vi kom inte med nån buss förrän vid 23-tiden.. Snacka om att vi blev trötta! Men men, kul utflykt iallafall!

 

i närheten ligger Kmart affären
en typisk amerikansk korsning
värmde upp med pizza på Rustys pizza innan vi shoppade, tog salami och zucchini på
jag och Emma med alla våra shoppingkassar
tog en hot chocolate på McD i väntan på den sena bussen
lite av det jag köpte

seize the day

Gårdagen var en lång dag, började skolan 8, därefter blev det lite strandhäng (första doppet i havet), hem och laga mat, sedan gick jag på första hiking klassen men då gick vi bara igenom information.. nästa vecka beger vi oss mot någon vandringsled i bergen runt om!! Det var endast jag och en kille som var från Sverige i den kursen, resten var amerikaner så det känns kul med lite omväxling. På kvällen umgicks vi med våra grannar och åkte sedan till några vänner till dom, det blev en trevlig kväll!

 

beautiful morning at Buena Vista
Ledbetter beach, nedanför skolan
jag på stranden :)

Walking to school

Nu är det fredag morgon så idag är jag ledig från skolan.. Men ville visa lite hur det ser ut på väg till skolan och på skolområdet nu när alla studenter är på plats, det är verkligen människor överallt!

 

om my way to school
Cliff Drive- vår gata, infarten till boendet är lilla vägen till höger
campus
skönt o slappa i gräset
utsikt från vår dörr!

Thinking about you

Tänkte visa min vägg som jag dekorerat så fint med min snygga t-shirt som jag fick av mina underbara vänner innan jag begav mig till US and A. Känns skönt att veta att jag kan kolla upp på den när man saknar er där hemma.. :)

 

LOVE IT!!

no time to rest!

Nu har skolan satt igång i full fart! Eller så känns det i allafall nu i början.. Man kommer nog in i det bättre snart och vänjer sig vid tempot, men just nu är det mycket att hålla reda på! :P
Vi har ju grupparbeten i varje kurs så där blir det många olika projekt att hålla isär, sen är det även kapitel att läsa i alla tegelstensböcker vi har, lite quiz då och då, chapter summaries att skriva osv. Men det ska jag allt fixa!

 

Dålig bild.. men ungefär såhär har min mat sett ut den senaste tiden. Den brukar bestå av pasta, tomatsås, tomater, morötter, broccoli och ibland även zucchini, lök och avokado. Super gott och går snabbt att laga, älskar ju grönsaker också!
vårat kök

First days of college

Hej igen! Har haft fullt upp de senaste dagarna kan man lugnt säga. Skolan startade på riktigt i går (måndags) och jag har redan fått börja läsa i mina kursböcker...vill ju inte hamna efter i början.

 

Hade två lektioner igår eftermiddag; Consumer Selling Strategies och Intro to Marketing, verkar vara en himla bra och omtyckt lärare så det känns kul. Idag hade jag först kl 8 på morgonen International Marketing, därefter hade jag en "håltimma" enda fram till kl 18 på kvällen då jag hade Marketing Communications i tre timmar (slutade kl 21!). Läraren för dagens första lektion var rolig, hon hade mycket energi och gillade att ha party på lektionen som hon kallade det hehe. Den andra läraren idag verkade också bra, hon sa att hon var väldigt rättvis och hon verkar väldigt snäll och trevlig! Det var en lång dag, gillar egentligen inte att ha kvällslektion för man känner sig ganska seg efter att ha gått upp så tidigt på morgonen, kan säga att jag var rätt slut när jag kom hem från skolan nu ikväll! Men timmarna emellan mina kurser idag hann jag med att läsa lite, ligga vid poolen, laga mat, mm så på så sätt kan man vara rätt effektiv.. ;)

 

I alla kurser (classes som det kallas här i America) som jag har denna terminen har vi redan blivit indelade i grupper, kommer bli en himla massa gruppprojekt att hålla reda på.. men det ska bli spännande! Har på så sätt mött många nya människor vilket är roligt. Man är rätt blandade människor i grupperna så jag kommer vara i olika grupper med både amerikaner, norskar, vietnameser, svenskar, brasilianare, mm.

 

 

First day of college!
Fick home delivery av en bok jag beställt på Amazon.com, smidigt!

Utgång Downtown

Igår kväll (lördag) gick jag och mina roommates ut en sväng på stan och hade det trevligt. Vi gick bla till Sandbar, ett mysigt ställe med palmer, värmelampor, bra musik och snygg inredning. Goda drinkar hade de också, jag drack Strawberry Daiquiri!

 

Emma, jag och Cattis på Sandbar
så mysig inredning och massa lampor
palmtrees!
Angelica och Emma :)
Cattis och jag :)

Shoppingen @ Camarillo

Tänkte bara visa upp det jag köpte i fredags då vi var i Camarillo, visar inte upp plagg för plagg, ni kommer säkert se kläderna på mig på bilder i framtiden. ;)

 

Cremefärgade låga Converse, ett par shorts, linnen, t-shirts, tunika, hoodie
tågbiljetten tur o retur

Camarillo Outlet- crazy shopping

Igår var som sagt jag, mina rumskompisar och två andra tjejer vi lärt känna på Camarillo Premium Outlets. Vi tog tåget till Camarillo 9.20 på morgonen, tog en timma, och åkte inte hem förrän 21.30, det var alltså en hel dag med shopping! Outleten består av tre stora delar som man gick mellan, det var ganska långa avstånd så vi gick väldigt mycket, men det känns bra att kombinera shopping med lite träning ;)

Köpte bla ett par Converse som kostade runt 300 kr(!), en del t-shirts och toppar och ett par shorts. Allt som allt gick inte ens över tusenlappen så man fick mycket för pengarna. Det var en riktigt rolig dag och skönt att komma ifrån Santa Barbara lite och se något annat :)

 

står o väntar på tåget
tåget kommer till stationen
Jeanette, Josie, jag och Angelica redo för shopping!
Cattis och Emma redo för shopping!
vårt tåg, gick riktigt smidigt
shopping på Converse!
Vans hade en hel del snyggt!
Forever 21!
Lunchpaus: Emma och Cattis
Angelica och jag, jag tog kinamat
väldigt fint och mysigt överallt
glad efter mina fynd!
trötta efter en lång dag..

lazy days

Kom hem trötta igårkväll efter en heldag i Camarillo där vi var på Camarilllo Premium Outlet, men mer om det i nästa inlägg!

Dagarna innan det hade vi våra sista lektioner i Introduction to College. Hade "Speed dating" på en av lektionerna, då pratade man med en person i fem min och sen bytte man till nästa, det var roligt och man fick prata med många människor från olika länder! Sen har vi även legat vid poolen en del, jag har joggat vid strandpromenaden, vart och handlat mat på Ralphs, mm. Men nästa vecka börjar allvaret med de riktiga kurserna, ska bli himla spännande!

Nu tänkte jag ta mig ut och jogga en sväng innan solen kommer fram och det blir för varmt!

 

poolen på Buena Vista (vårt boende)
var inne på Abercrombie & Fitch och provade lite kläder innan jag drog till mataffären, blev inget köp denna gång :P

Shoreline

Idag startade vi dagen med att äta brunch på en liten restaurang nere vid stranden, vi åt pancakes med fresh fuit, super gott och en himla härlig start på dagen. Efter det var vi på bokaffären, hade lektion, var hemma och lagade mat och bara tog det lugnt och läste inför lektionen i morgon.

 

mulen och lite kylig morgon
blueberry pancakes with syrup and fresh fruit
...sen blev det strålande sol! jag och Cattis passade på att relaxa lite på skolan innan lektionen började
bron som går mellan West och East campus

Orientation to College

Igår (måndag) hade vi vår första lektion på skolan, den heter Orientation to College och håller endast på fram till tors, den är till för oss internationella studenter så att vi ska lära oss om amerikanska skolsystemet och ta hänsyn till olika kulturer och kommunikation osv. Ganska intressant, men längtar mer tills mina riktiga kurser börjar (nästa vecka).. :)

 

Igår gick vi också och fixade Student ID, man fick ta ett foto och visa pass o lite papper sen tog det ett par minuter och kortet var färdigt, snabbt och lätt!
Köpte även Scantron papper på the Bookstore som man använder här då man gör tester och quiz, man fyller i a, b eller c, osv då det är flervalsfrågor.. lite annorlunda än hemma!

 

såhär ser en av de olika Scantron korten ut
jag på skolan
en häftig vägg på campus
café
jag o mina roomies Emma och Cattis!
lyxhus på toppen av berget ;)
mitt Student ID!

Promenad genom stan

Igår tog vi det lugnt på morgonen, lade oss vid poolen här vid vårt boende så fort solen kom fram på förmiddan. Riktigt skönt! Senare under dagen promenerade jag, Emma och Angelica in till stan för o fixa några grejer och köpa lite matvaror på Ralphs, stannade också till på ett mexikanskt matställe (Chipotle) som hade supergoda burritos. Det blev en slapp och skön dag helt enkelt!

 

jag vid poolen
Emma o Angelica på väg mot stan
jag :)
järnvägen
State street
burritos på Chipotle- där i låg rice, black beans, guacamole, chicken, salad and tomatoes, mums!
Ralphs grocery store
laddat upp med Ben & Jerry's i frysen, min är upp till vänster ;)
min säng o skrivbord, vi fick in ett bord + lampa och det blev genast bättre i rummet!

Picnic the american way

Igår samlades alla IBS:are för en liten picknick på skolområdet, vi fick pizzaslicear, chips o dricka plus lite information, mer än så var det egentligen inte... Solen kom fram vid lunch och vi drog oss ner till stranden för att bättra på brännan lite, älskar att ligga i solen!
På kvällen blev det bio med två andra tjejer, det var trevligt och vi såg filmen The Help som riktigt bra. En himla fin film, känslosam och rolig! Popcornen i den amerikanska biografen var mycket godare än dem där hemma, lite bra info bara ;) Och när man går på bio här borta får man inget sittplats-nummer utan man sätter sig var man vill i salongen, kanske på gott och ont..

 

IBS picknick
pizza är gott!
ingen dålig utsikt från campus
stadion La Playa o hamnen längre bort.. visar säkert samma vyer hela tiden men det är så galet fint!
finns bänkar nere vid stranden (i de vita cirklarna), kan tänka mig att sitta där o plugga när skolan drar igång..
skatepark nere vid beachen i centrum vid piren
Santa Barbara Pier
strandpromenaden
American popcorn!

Address and Phone

Tänkte skriva ut min adress och mitt nya mobilnummer i USA, för er som vill kunna kontakta mig här borta eller kanske skicka mig något fint... vem vet. ;)

 

Mitt Amerikanska mobilnummer är: 805-6377347

(dock kan jag ej svara på sms från Sverige på detta nummer och inte heller ringa upp er, då funkar Skype bättre, men ni kan ringa och smsa om det skulle vara ngt.. Använder inte mitt svenska nummer så ingen idé att ringa dit.. :)


Min adress:
Buena Vista Apartments
1016 Cliff Drive, room 323
Santa Barbara, California
93109 USA

Campus Map

Här kan alla ni där hemma se hur skolområdet på Santa Barbara City College ser ut! Det är en himla massa byggnader och grönområden. Riktigt fina utsikter mot stranden och hamnen bla. Tror jag kommer trivas där!

Fixande

Igår (fredag) hann vi med mycket, började med att gå till the Bookstore på skolområdet, köpte två böcker för mina kurser. Därefter gick vi till banken och fixade amerikanska bankkonton. Efter det testade vi på att träna på ett gym som ligger mitt på huvudgatan i SB, tränade på olika maskiner(fanns väldigt mycket att välja på!). Det var riktigt skönt eftersom det var ett tag sen jag tränade, även fast vi går långa sträckor varje dag från boendet till centrum bla. Ska fundera lite till på om jag ska skaffa gymkort eller ej, gillar ju egentligen mest att jogga utomhus...

 

Dagens planer är att gå på picknick som IBS håller i för oss studenter kl 12, blir antagligen lite att äta, aktiviteter och mingel. :)

åt fish tacos efter träningen!
ett ganska häftigt ställe
så snygg himmel när solen var på väg ner

A day downtown

På torsdagen var vi lediga, då tog vi oss ner på stan en liten sväng, shoppade, åt yoghurt-glass på Yoghurtland, lunchade på en dansk restaurang (Andersen's) där de hade smörrebröd och massa goda kakor och wienerbröd, själv tog jag en omelett med turkey och svamp, så gott! Här borta i USA-landet får man ju oftast stora portioner så det är inget konstigt att be om en matlåda för att ta med sig rester hem, så det gjorde vi alla fyra, himla smart så man slipper slänga mat!
jag på State street, shoppinggatan
State street
min lunch - omelett m kalkon o svamp, supergod!
Andersen's, dansk-inspirerad mat och bakverk
Åt glass på Yoghurtland, man fick välja smaker från typ tuber och ta så mycket man ville ha, sedan valde man toppings som frukt och browniebitar tex, därefter gick man till kassan och vägde sin bägare. Jätte smart, gott och inte speciellt dyrt heller!

Wave Day

Nu var det ett par dagar sen jag skrev sist!

I onsdags var det Wave-day på skolan (Santa Barbara City College- SBCC). En dag för alla internationella studenter där man får info, lär känna skolan och människorna mm.. Först fick vi lite frukost sen var det en himla massa information hela dagen, mest om att man inte får dricka alkohol om man är under 21 och på public places osv, även en del info om skolan och hur allt fungerar.. Senare fick vi lite lunch, en macka, kaka och chipspåse bjöds det på, det är bara att vänja sig vid amerikanarnas vanor.. eller inte! :P

Spännande dag men lite väl mycket info och samma saker de gick igenom hela dagen.. Fick också mitt schema och det var rätt kul att se, är ledig på fredagar vilket är rätt skönt!

en massa internationella studenter på skolan
frukosten- bagel, banan, croissant... älskar bagels!
härlig utsikt från campus mot bergen

check-in

Nu är här kväll i Santa Barbara. Vi spenderade kvällen med att ta en skön promenad längs med strandpromenaden in till huvudgatan där det blev en god och värmande hot chocolate. Det är riktigt kyligt på kvällarna när solen gått ner, behövs ibland faktiskt långbyxor och tjocktröja för att hålla värmen. Inte riktigt vad jag hade förväntat mig i California!

 

Tidigare idag var vi på skolan för "check-in", skrev in sig och fyllde i en massa papper i International office. Därefter fick alla studenter göra ett engelska test på ca 2 timmar (både en kort essay och alternativ frågor), det var lite klurigt men tror det gick bra. Vet ej hur stor betydelse testet har eftersom man ej får poäng för det, men har antagligen med placeringen i kurser att göra...

 

Imorgon blir en lite längre dag på skolan, börjar redan 8.30 och slutar runt 14.30. Kommer få både frukost och lunch på skolan! Det blir tydligen en hel del information hela dagen, bäst att vara utsövd kan jag tänka mig.

 

my new school! ca 3 min från mitt boende till skolans drive way, sen tar det ca 15 min att ta sig runt på campus men det är bara bra att få promenera lite ;)
fontänen på campus
trappan som leder ner mot skolområdet
rumskompisar som fotar, framför är sportarenan och stranden
finns bänkar nere vid stranden som ser ut att vara sköna att sitta o plugga vid..
jag framför stranden
finns en massa fiskmåsar här, även pelikaner!
hamnen och strandpromenaden in mot centrum
varm choklad tog jag ikväll under vår kvällspromenad, jättegott!
mysig kvällsbelysning!
kvällsutsikt från vår ytterdörr

 

Nu ska jag strax sova, kommentera gärna om du läser bloggen, alltid kul att höra från er där hemma! :)

Vamos a la playa

Igår tog vi oss ner till stranden som ligger i city, finns även en strand en bit nedanför boendet, för att sola och bara ha det skönt. Det var riktigt härligt att få lite sol på sig, men brände mig lite smått..

 

Vi gick sedan upp för State street (huvudgatan) och åt lunch på Natural Café, jättegod och nyttig mat! Finns ju inte endast hamburgare och pizza här ;)
Tog även en sväng förbi mataffären Ralphs, där vi har skaffat oss bonus kort som man får rabatt på varorna med.. Köpte lite smått o gott, det finns ett riktigt bra utbud av saker där!

 

I eftermiddag blir det ett boende möte här på Buena Vista, innan dess ska vi antagligen premiär ligga vid poolen ett tag, skönt! Ha det bäst! :)

 

 

utsikt upp mot bergen och lite lyxhus

lägenhetsområdet

lite mer hus

en del av campus, skolan har inte öppnat så det är helt folktomt!

mina rumskamrater Angelica och Emma

rumskamrat Cattis

jag framför fontänen

 

business center

hamnen i Santa Barbara

 

stranden!

Santa Barbara Pier

 

jag på stranden

 

 


Rundvandring + lägenheten

Hej! Här kommer lite bilder från andra dagen i Santa Barbara.
Vi gick en liten rundvandring i downtown som är centrumet i staden med State street (som är huvudgatan med massa affärer och restauranger), hamnen och stranden bla.
Lägger även in några bilder så ni får se lägenheten jag bor i! Den är ljus och rätt stor men har inte så jättemånga möbler hehe, men den funkar bara bra.

 

vår hall/vardagsrum/kök
mitt och Emmas sovrum, min säng till vänster
badrummet
vy över skolans idrottsplan
Stranden i city, på förmiddan då det var mulet...
State street
det var mexikansk fiesta i stan i helgen
Paseo Nuevo- utomhus köpcenter med massa bra butiker...än har jag inte köp ngt ;)
utsikt från vår ytterdörr upp mot bergen
utsikt igen

Bilder- flyget till SB

På Los Angeles flyplats (LAX)
Lämnar LA och flyger mot SB (Santa Barbara)
Härliga utsikter!
Landat på Santa Barbaras flygplats!

Bilder från resedagen

på Landvetter flygplats tidigt på morgonen
flygplansmaten på planet till LAX
såg skyskraporna i Los Angeles vid landningen

 

Fler bilder kommer senare!!

På plats i Santa Barbara

Nu är jag framme i Santa Barbara! Resan var låång, åkte till Landvetter 4 på morgonen och var framme i SB runt 3 på natten (kl 18 Kalifornien-tid). På vägen slog jag följe med ett par olika svenska killar som skulle till samma ställe, skönt att prata med några i samma situation. Väl framme på Santa Barbara flygplats tog vi taxi till boendet, Buena Vista Apartments. Där väntade en representant, och några fler som hade kommit, som gav nycklar och visade var man skulle bo. Träffade även två av mina rumskompisar lite senare på kvällen!!

Det känns bra att vara framme nu men samtidigt känns det väldigt ovant och nytt! Idag blir det en liten rundtur i downtown Santa Barbara med de som kommit än så långe, ska bli kul att se staden och lära känna stället lite bättre! Vi behöver även köpa lite småsaker till lägenheten som diskmedel och tvål bla. :P

 

jag med min packning
jag och pappa kvällen innan jag åkte! tog tyvärr aldrig nån bild med mamma.. :/

Soon off to Landvetter

Känns helt sjukt att om några timmar kommer jag vara på Landvetter flygplats och på väg till Kalifornien..! Längtar otroligt mycket samtidigt som det kommer kännas jobbigt att säga hejdå till familjen.

Packning är i allafall färdig men tror min väska kommer ligga på gränsen till övervikt, testade att väga den förut och då stod den på 21 kg! :o Får hoppas att vågen på flygplatsen inte visar mer än så eftersom maxvikten ligger på 23 kg...
Nu ska jag snart ta och lägga mig så man är lite utvilad inför i morgon, kommer bli en lång dag med många nya intryck!

 

See you in Santa Barbara!!

Nu är det nära!

Okej, imorgon är sista heldagen hemma i kära Sverige! Känns så kul att det snart är dags att åka till Santa Barbara. Så klart känner jag mig pirrig och lite nervös men jag är mest förväntansfull!!
Så länge som jag har pratat om att jag vill åka till Kalifornien och uppleva kulturen i USA, och nu är snart tiden inne! Kan knappt fatta det, tror det kommer slå mig när jag väl sagt hej då till familjen på Landvetter och har satt mig på planet mot Santa Barbara.. Kommer bli en otroligt spännande tid!

SWEDEN-SANTA BARBARA

Den 5e augusti tar jag flyget till Santa Barbara för att studera på Santa Barbara City College under 1 år!

Flyget går tidigt fredag morgon och jag åker från Landvetter och mellanlandar i London och Los Angeles innan jag tillslut landar i Santa Barbara. Resan kommer ta totalt ca 19,5 timmar med mellanlandningar, får hoppas det finns lite bra filmer på planet så man kan sysselsätta sig!

Hoppas ni vill följa min tid i USA, kommer uppdatera bloggen så ofta jag kan! :)


RSS 2.0